Denna Maca har gelatiniserats, vilket betyder att Macans stärkelsemolekyler har brutits ner för att göra det enklare för kroppen att ta upp och absorbera näringen i Macan.
Vad är Maca? Maca är en rotfrukt som växer vilt under extremt svåra förhållanden på en höjd av 3500-4800 meter över havet, vilket förmodligen ger Macan sina speciella egenskaper.
Vårt Macapulver är den naturella formen av denna speciella rot. Roten torkas och mals varsamt till ett pulver för att bevara vitaliteten och den näringsmässiga strukturen. Den odlas ca 4000 meter över havet i dess ursprungsregion Juninplatån, som går genom peruanska Anderna.
Gelatiniserad Maca? Det gelatiniserade Macapulvret kommer också från Macaroten. Macans naturliga stärkelsemolekyler sitter ihop i långa kedjor, och för att göra det enklare för kroppen att ta upp och absorbera näringen i Macan, finns även denna gelatiniserade variant, där stärkelsen har delats upp. Processen innefattar dock en uppvärmning av Macan till ca 60°C, så denna produkt kan inte länge klassas som rå. Macas historia Enligt arkeologiska bevis har maca odlats i de peruanska Anderna i cirka 2600 år. Tidiga resultat av macaodling dateras så långt tillbaka som år 1400 f.Kr. Enligt en legend, kom en krigarstam som kallas Pumpush till Anderna från Amazonas regnskog och började odla maca omkring år 1200 f.Kr. Senare kom Yaros till Andernas högländer och fortsatte att odla stora macaplantage.
Det finns inga recensioner än.